Flame Busters från Thunderkick

Thunderkick är ytterligare en svensk spelutvecklare verksam inom nätcasinobranschen. De gjorde sin debut 2012, och har sedan dess seglat upp som en intressant utmanare till de mer väletablerade spelleverantörerna. Thunderkick är skaparna av det populära spelet Flame Busters. Det är ett originellt spel som enligt Freegame påminner om Commodore 64.

Vinstlinjer och insatser

I Flame Busters kan du som mest välja att spela på hela 243 vinstlinjer! Antalet vinstlinjer avgör tillsammans med det myntvärde du väljer hur stora insatser du kan lägga per spel. Det minsta möjliga myntvärdet ligger på 0,1 kronor, och det högsta på 100 kronor. Det innebär i sin tur att den minsta insats du kan lägga är 1 kronor, och den högsta 1 000 kronor. Som mest kan du kamma hem en vinst på hela 2430 gånger det satsade beloppet.

Tema och design

Flame Busters har ett retrotema, med en design och grafik som starkt påminner om 80-talets spelmaskiner som Nintendo 8-bitars och liknande. Även ljudet är som hämtat från den gamla goda tiden.Spelets går ut på att du i rollen som ett gäng brandmän ska rädda hyresgästerna ut ur ett höghus där det råder kraftiga eldsvådor. Själva spelplanen består av 5 hjul med 3 rader vardera. Symbolerna i spelet utgörs till största delen av de hyresgäster du försöker rädda. I övrigt finns det även tre specialsymboler i form av en wild-symbol, en scatter-symbol samt en mysteriesymbol.

Bonusfunktioner

Specialsymbolerna i Flame Busters spelar en viktig roll när det gäller spelets bonusfunktioner. Scatter-symbolen, som utgörs av en alarmklocka, är till exempel vad som krävs för att aktivera spelets free spins-runda. Närmare bestämt krävs det att du lyckas få minst tre scatter-symboler att dyka upp samtidigt för att aktivera spelets free spins. Ju fler scatter-symboler som dyker upp, desto bättre, detta eftersom det resulterar i fler free spins.Wild-symbolen har ett W som motiv. Precis som vanligt kan den ersätta samtliga av spelets övriga symboler, förutom scatter-symbolen samt mysteriesymbolen.

Sammanfattning

Flame Busters är ett oerhört underhållande slotspel med ett härligt retrotema. Är du sugen på en spännande nostalgitripp så rekommenderar vi därför starkt att du ger detta spel en chans!