Möten på distans

För det första, i mitt arbete som IT konsult får jag ofta frågor om hur man enklast och smidigast får en bra mötesform på distans. Och som tur är, så är det inte särskilt svårt. Det absolut enklaste är att ta in ett företag som utbildar personalen vid ett par tillfällen. Om det dessutom ska se proffsigt ut och låta bra, är det nästan en nödvändighet att använda sig av ett företag.

Plattformar

De mest kända och välanvända är nog Zoom, eller Microsoft Teams, och det är dessa jag personligen skulle rekommendera. Zoom är bra en mötesplattform men saknar vissa av funktionerna i Teams, och vice versa. De kompletterar varandra väl egentligen och att använda båda kan vara det bästa.

Personliga rekommendationer

Om du bara är ute efter ett enkelt verktyg för att ha mer traditionella möten, fast på distans, är Zoom faktiskt det verktyg jag tycker är enklast att komma igång med. Medan om det är en djupare tjänst med mer kollaborativa verktyg så är nog Teams att föredra. Hur som helst skulle jag föreslå att åtminstone ta hjälp i början för att komma igång. Om du är intresserad av en kvalitativ tjänst via företag, klicka här, för att komma i kontakt med dem!